Manjkajoče povezave

Zaradi različne identifikacije imen avtorjev v sistemu COBISS (polna imena) in bazah WoS in Scopus (priimki in začetnice imen) ter drugih razlik v bibliografskih podatkih je programsko prepoznavanje pripadajočih zapisov zelo težavno. Največje razlike se pojavljajo v naslovih, ki vsebujejo kemijske formule ali druge simbole. Za avtorje, za katere je na osnovi imena in priimka v sistemu SICRIS in bazah WoS in Scopus ugotovljena povezava, se dnevno pripravijo seznami njihovih objav v WoS in Scopus, ki še niso povezani z ustreznimi zapisi iz baze COBIB.SI (manjkajoče povezave):

Objave slovenskih avtorjev v bazah WoS in Scopus se ugotavljajo na osnovi naslovov njihovih institucij. Veda se določi na osnovi kode znanstvenega področja revije v bazi Scopus ASJC.

Manjkajoče povezave po vedah
NTMBDHX
ScopusTXT 0,5 MB
XML 1,2 MB
HTML 3,1 MB
TXT 0,4 MB
XML 0,9 MB
HTML 2,5 MB
TXT 0,2 MB
XML 0,5 MB
HTML 1,4 MB
TXT 0,2 MB
XML 0,5 MB
HTML 1,4 MB
TXT 41 KB
XML 94 KB
HTML 0,3 MB
TXT 48 KB
XML 108 KB
HTML 0,4 MB
TXT 0,4 MB
XML 0,8 MB
HTML 2,4 MB
WoSTXT 48 KB
XML 0,2 MB
HTML 0,4 MB
TXT 32 KB
XML 79 KB
HTML 0,3 MB
TXT 0,2 MB
XML 0,4 MB
HTML 1,1 MB
TXT 68 KB
XML 0,2 MB
HTML 0,6 MB
TXT 4 KB
XML 9 KB
HTML 33 KB
TXT 6 KB
XML 15 KB
HTML 59 KB
TXT 45 KB
XML 0,2 MB
HTML 0.4 MB

Avtorje prosimo, da preverijo obstoječe povezave v izpisih in nam sporočijo manjkajoče. Če za svojo objavo najdejo pripadajoči bibliografski zapis v bazah WoS ali Scopus, naj nam to sporočijo preko spodnjega obrazca ali pa nam na naslov podpora@izum.si sporočijo COBIB.SI-ID bibliografskega zapisa ter vsaj enega od identifikatorjev zapisa v bazah WoS (UT) ali Scopus (EID), ali pa naslov objave in ime vsaj enega slovenskega avtorja, ki je zapisano v enaki obliki kot v bazah WoS ali Scopus.


COBIB.SI-ID


SCOPUS-EID


WOS-UT


E-naslov


V obrazec je treba obvezno vnesti identifikacijsko številko zapisa v sistemu COBISS (COBIB.SI-ID) in vsaj enega od identifikatorjev pripadajočega zapisa v bazah WoS (WOS UT) ali Scopus (SCOPUS EID).

Vse poslane povezave bomo v najkrajšem možnem času ročno preverili in ustrezne vključili v COBISS/SciMet. Če želite prejeti obvestilo o vključitvi povezave, v polje E-naslov vnesite naslov elektronske pošte, na katerega želite prejeti sporočilo.